RIJEKA

Novim ustrojem riječke gradske uprave od 1. travnja smanjen broj upravnih tijela

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Rijeka je u četvrtak izvijestio da provedba novog ustroja gradske uprave, po kojem se umjesto dosadašnjih 15,  ustrojava 10 upravnih tijela, počinje 1. travnja, kako je i najavljeno.  

 Odluku o novom ustroju upravnih tijela Grada Rijeke donijelo je Gradsko vijeće na sjednici 27. listopada 2022. godine. 

 Najznačajnije izmjene koje donosi novo ustrojstvo je novi Upravni odjel za opće poslove, tako da se u jednom upravnom tijelu objedinjavaju poslovi koji se odnose na sva upravna tijela radi povećanja učinkovitosti. Do sad se to obavljalo u više odjela, što je ponekad dovodilo do usporavanja poslovnih procesa koji su važni za rad svih upravna tijela Grada Rijeke, stoji u priopćenju. 

 Društvene djelatnosti koje se odnose na kulturu, predškolski odgoj, odgoj i obrazovanje te sport i tehničku kulturu objedinjuju se u jedno upravno tijelo radi ostvarivanja zajedničkog interesa u unapređenju društvenog i kulturnog razvitka te zadovoljavanja javnih potreba i interesa građana u tim područjima, navedeno je.

 S obzirom na važnost gospodarstva te mogućnosti povlačenja sredstava iz različitih fondova EU u Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte objedinjavaju se poslovi gospodarskog razvoja, strateškog planiranja, koordinacije poslova vezanih uz EU projekte kao i danas sve važniji poslovi vezani uz energetsku učinkovitost i ekologiju, navodi se iz gradske uprave.

 U Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo se objedinjavaju poslovi koji se odnose na prostorno planiranje i izdavanje akata za provedbu dokumenata prostornog uređenja i graditeljstva.  

 Od 1. travnja će  imenovani privremeni pročelnici novoimenovanih upravnih tijela raditi na sistematizaciji radnih mjesta.

 Do 30. lipnja svi zaposlenici gradske uprave zadržavaju sva prava po dosadašnjim rješenjima i obavljaju poslove u skladu s tim. Nakon toga će se rasporediti na nova radna mjesta prema novoj sistematizaciji, izvijestio je Grad Rijeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter