RIJEKA

Avionska bomba izmještena s gradilišta ceste u Rijeci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Avionska bomba zaostala iz Drugoga svjetskog rata, izmještena je u četvrtak ujutro oko 5,30 sati s gradilišta ceste  riječkom naselju Krnjevo na kojemu je pronađena prije nekoliko dana, a promet Zvonimirovom ulicom  je, nakon kraće obustave, ponovno otvoren.

Bomba se do mjesta neutralizacije na području Kamenjaka prevozi uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik, potvrdili su iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz PU su uoči akcije upozorili građane Rijeke da se ne zadržavaju na toj trasi, da poštuju upute policijskih službenika te da se ne zadržavaju ni na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana.

Osim policije u izmještanje bombe uključeni su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Avionska bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana prilikom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC,  pa su radovi na gradilištu obustavljeni, a mjesto pronalaska je osigurano.

Prošlog vikenda je s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada izmještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater