ZAGREB

Zaprešićko Gradsko oko: Prijava komunalnih problema i putem pametnih telefona

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zaprešićani uočene komunalne probleme u svom gradu mogu prijavljivati i putem pametnih telefona, ali i dobiti povratnu informaciju o postupanju po svakoj prijavi.

Grad Zapreći je, naime, za svoje građane otvorio sustav „Gradsko oko“, pa sada komunalne probleme mogu prijaviti i putem pametnih telefona.

 Ono što moraju učiniti je preuzeti aplikaciju LC GRADSKO OKO te se registrirati. Po unošenju korisničkih podataka kod prve prijave, aplikacija je spremna za korištenje i građani uočene komunalne probleme mogu prijavljivati po kategorijama.

Kategorije su nepropisno parkiranje, prometni znakovi, javna rasvjeta, semafori, zelene površine, dječja igrališta. Građani, osim prijava, mogu uputiti i pohvale.

U sklopu prijave imaju uvid u detalje prijave s fotografijama, opisom i tijekom prijave uz kartografski prikaz sa točnom geolokacijom.

 Građani će dobiti i povratnu informaciju o postupanju po svakoj prijavi, a na taj se način povezuju izravno s gradskom upravom i odgovornim društvima. Primjerice, prijava srušenog prometnog  znaka automatski će generirati nalog nadležnoj službi, s informacijama o lokaciji i fotografijama srušenog znaka, a sustav će tražiti povratnu informaciju o izvršenoj intervenciji.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater