MAKARSKA

Makarska: U obnovljenom samostanu studij Hotelijerstva i gastronomije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u subotu u Makarskoj na svečanosti otvaranja obnovljenog Franjevačkog samostana za potrebe studija Hotelijerstva i gastronomije splitskog Sveučilišta, na kojem će moći studirati 150 studenta.

Premijer Plenković je istaknuo je kako se ovim studijem u Makarskoj obnavlja visoko obrazovanje koje je u Makarskoj bilo prije 300 godina.
"Ovaj studij je prava poruka za Makarsku i Dalmaciju", poručio je Plenković i istaknuo kako njegova Vlada ulaže u obrazovnu infrastrukturu toliko da se teško itko može sjetiti tolikih ulaganja.
"Mi smo u fazi provedbe operativnog programa ulaganja oko milijardu eura u predškolsko obrazovanje to jest vrtiće", rekao je.  Najavio da će uskoro biti raspisan "veliki natječaj za obnovu škola".

"Cilj naše obrazovno politike je jednosmjenski sustav obrazovanja u školama", rekao je predsjednik Vlade i pri tome podsjetio da učenici imaju besplatne knjige, obroke i prijevoz.
Premijer Plenković pohvalio je splitsko Sveučilište zbog dobrog rejtinga na međunarodnim listama sveučilišta.
Na svečanosti je nazočio i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović (SDP) koji je rekao kako je danas velik dan za Makarsku jer postaje studentski grad.
Spomenuo je zasluge političara iz suprotne, HDZ-ove opcije splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Boban i bivšeg gradonačelnika Juru Brkana.

"Moram biti iskren i reći da oni imaju velike zasluge za ovaj studij u Makarskoj", kazao je Paunović i dodao kako postoje stvari za koje nisu potrebne "političke boje".
Obnoviteljski radovi na zgradi Franjevačkog samostana koštali su više od milijun eura, a na raspolaganju studija Hotelijerstva i gastronomije je oko 800 metra četvornih površine na tri etaže s pet predavaonica.
Uz predsjednika Vlade na svečanom otvorenju bili su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Na studiju Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj trenutačno studira 100 studenata.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum