SPLIT

Gradsko vijeće Splita razriješilo dužnosti ravnateljicu Ustanove DES

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitsko Gradsko vijeće je u petak je razriješilo dužnosti Editu Maretić Dimlić, ravnateljicu  DES-a, ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, a za v.d. ravnatelja imenovalo Stanka Dell' Orca, ali potrebna još i suglasnost županijske Skupštine.

Od 28 nazočnih vijećnika za tu je odluku glasovalo njih 15,  protiv je bilo 12 vijećnika , a jedanje bio  suzdržan.
U raspravi  su vijećnici vladajuće kolacije stranke Centra i SDP-a  podržavali takav prijedlog dok su ga vijećnici iz oporbenog HDZ-a osporavali.

Grad Split je sa 65 posto većinski vlasnik Ustanove DES  dok je preostalih 35 posto u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Stoga će za konačnu odluku, kako je obrazloženo, biti potrebna suglasnost  Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Na upit  HDZ-ovih vijećnika što će se dogoditi ako županijska Skupština ne da suglasnost na odluku Gradskog vijeća, rečeno je  da će se u tom slučaju raspisati natječaj za izbor ravnatelja Ustanove DES.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je 13 točaka dnevnog reda što je najmanji dnevni red  zadnjih godina, izuzmu li se tematske sjedinice koje su samo s jedinom točkom. Sjednice splitskog GV-a su obično s velikim dnevnim redom, traju maratonski dugo, katkad i po dva dan, a današnja je trajala "samo" pet sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater