Odsad u jutarnjoj smjeni

Počela nova školska godina, u porečkim klupama 167 prvašića


Svi su porečki školarci 3. rujna prvi put nakon dugo godina, na nastavu krenuli u samo jednoj, jutarnjoj smjeni. Školarci su dočekani u Osnovnoj školi Poreč i područnoj školi Žbandaj, OŠ Finida i područnoj školi Nova Vas te u Talijanskoj OŠ "Bernardo Parentin".

U OŠ Poreč krenulo je 90 prvašića uključujući i područnu školu u Žbandaju. Matična porečka škola sada broji 70 učenika u tri prva razreda kod učiteljica Marije Matasović, Snježane Stifanich i Lorene Beaković, dok ih je 20 krenulo u Žbandaj kod učiteljice Ljubice Goričanec. U OŠ Finida u dva razreda upisano je 55 učenika i to kod učiteljica Suzane Jakotić i Renate Maltar, dok je u područnoj školi u Novoj Vasi upisano 13 učenika u razred učiteljice Nataše Bayer.

Dobrodošlicu njima i roditeljima zaželjele su ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos i privremena ravnateljica OŠ Finida Suzana Poropat Božac, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić, te zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, koja je sve okupljene pozdravila u ime gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića. Oplanić je učenicima i roditeljima zaželjela mirnu i sretnu školsku godinu u kojoj će se uz učenje i obaveze i dalje sjetiti zabavljati i igrati. Razrednicama je potom uručila i prigodne poklone.

Prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka svih prvašića, zajedničko slikanje, te su se svi sa roditeljima i razrednicima uputili u školske klupe. U treću osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Parentin“ krenulo je devet prvašića. Dobrodošlicu im je uz ravnateljicu Ester Zarli zaželjela i zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, a stariji im kolege priredili prigodni program, nakon čega su se s razrednicom učiteljicom Mirandom Benussi Malusa uputili na prvi školski sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini