OSIJEK

Osječka tržnica proslavila 60. obljetnicu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječka tržnica proslavila je u utorak 60. obljetnicu, a Uprava te tvrtke izvijestila je o stabilnom poslovanju te je najavila projekt rekonstrukcije.

Direktorica gradske tvrtke "Tržnica" d.o.o. Ivana Davidović istaknula je kako se danas obilježava 60. obljetnica upisa te tvrtke u sudski registar te je podsjetila kako se na taj način u Osijeku trgovalo još u 17. stoljeću, ali na današnjemu glavnome gradskom Trgu Ante Starčevića.

Posljednjih 60 godina tržnica je smještena na Trgu Ljudevita Gaja, gdje je izvedena dogradnja i rekonstrukcija, rekla je Davidović i dodala kako kroz iduću godinu ili dvije planiraju krenuti u projekt rekonstrukcije poslovne zgrade i same tržnice te izgradnju novih objekata, s novim uslugama.

Izvijestila je da tržnica danas posluje stabilno, ima oko 400 zakupaca, od kojih je većina dugotrajnih, neki čak i više od 20 godina, a Uprava nastoji uskladiti poslovanje s njihovim potrebama.

Davidović je istaknula i projekt dodjele certifikata poljoprivrednim proizvođačima za proizvode koje plasiraju na tržnici kako bi zakupcima omogućiti da budu prepoznatljivi, a kupce privukli da na tržnici kupuju svježe i zdrave proizvode.

Pokazujemo i ekološku osviještenost u smislu razvrstavanja otpada jer smo, kao veliki proizvođač biootpada, u posljednjih godinu dana, odvojili 51 tonu te vrste otpada, rekla je Davidović.

U povodu 60. obljetnice Uprava te tržnice oslobodila je zakupce od plaćanja dnevne tržne naknade.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater