ZAGREB

Kardinal Bozanić primio štićenike Caritasove Kuće sv. Franje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak na Kaptolu, uoći blagdana Svetoga Nikole, sa štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Štićenici Caritasove Kuće sv. Franje stigli su u pratnji predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (CZN) mons. Zlatka Korena, ravnateljice CZN-a sestre Jelene Lončar, voditeljice Kuće Ivane Vincek Kovačić te odgojitelja.

Sestra Jelena Lončar zahvalila je kardinalu Bozaniću na njegovoj molitvi i podršci radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, rekavši kako je "bilo teško izabrati one koji će doći jer su se svi htjeli susresti s kardinalom".

Naglasila je kako se svi koji su uključeni u brigu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, nastoje o njima predano skrbiti kako bi im pružili ljubav i pažnju koja im nedostaje.

Voditeljica Kuće sv. Franje u Vugrovcu Ivana Vincek Kovačić zahvalila je kardinalu Bozaniću što je u listopadu nazočio proslavi 50. obljetnici rada Kuće sv. Franje.

Štićenici Kuće darovali su Kardinalu prigodne poklone koje su sami izradili.

Kardinal Bozanić zahvalio je na darovima, a potom ih je upoznao s likom blaženoga  Alojzija Stepinca rekavši kako nam on služi kao primjer kako se možemo Bogu svidjeti.

Uoči blagdana omiljenog dječjeg sveca sv. Nikole biskupa, kardinal Bozanić je djeci darovao krunice i slatkiše, priopćio je, uz ostalo, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini