'NIJE VRIJEME ZA SNJEŽNE RADOSTI"

VILI BEROŠ NAS POZIVA DA OSTANEMO DOMA: "Ako nekome još nedostaje razloga za ostati doma, pogledajte video"

| Autor: Glas Istre
(M. MIJOŠEK)

Ministar zdravstva Republike Hrvatske i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Vili Beroš na svom je Twitter profilu objavio infografiku koja ilustrira kako izgleda širenje nekog virusa populacijom, pa tako i koronavirusa te zašto je socijalno distanciranje presudno za suzbijanje epidemije, piše Jutarnji list.

"Društvenim mrežama se širi zanimljiva i edukativna infografika. Ako nekome još nedostaje razloga za ostati doma", napisao je Beroš te priložio infografiku.

Božinović je izvijestio da s policijom od jutra na terenu provodi Odluku o zabrani napuštanja prebivališta. "Hvala vam cure i dečki! #ostanidoma", stoji u objavi.

Beroš je pak podijelio fotografiju doktorice iz KB Dubrava gdje zdravstveno osoblje drži natpise s citatom "Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas". 

Podržao je njihov apel gdje građane mole da zdravstvenom osoblju pomognu da ostanu zdravi kako bi mogli liječiti najpotrebitije bolesnike. "U potpunosti podržavam i apeliram da čuvate bližnje. #ostanidoma", napisao je Beroš.

Božinović je roditelje upozorio da djecu ne puštaju na ulicu kako bi se mogla igrati u snijegu.

''Nije vrijeme za snježne radosti. Molim roditelje i sve koji misle snježni dan iskoristiti za zabavu i razonodu, da od toga odmah odustanu. Nadležne institucije će ih spriječiti i poslati doma'', poručio je Božinović na novinarskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum