VUKOVAR

Kandidatkinja iz redova srpske manjine Mirić odala počast na Memorijalnom groblju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisna kandidatkinja za zamjenicu župana Vukovarsko - srijemske županije iz redova srpske nacionalne manjine Tatjana Mirić položila je u srijedu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru ruže i zapalila svijeće u spomen na sve ubijene i nestale tijekom Domovinskog rata. 

"Počast žrtvama odala sam prije svega iz ljudskosti, a ne radi bilo kakve kandidature i politike. I ranije sam ovdje dolazila. Smatram da je ovo jedan ljudski čin i ono najmanje što bilo tko od nas može i treba napraviti", rekla je, dodajući kako je svijeće zapalila i ruže položila u spomen na sve žrtve, bez obzira na nacionalnost i radi li se o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima ili bilo kome drugome.

Kako je rekla, Domovinski rat je nešto što se dogodilo i što se ne treba i ne može zaboraviti, a posebno ga ne mogu zaboraviti obitelji ubijenih i nestalih.

"Međutim, rat se dogodio prije 30 godina i on je daleko iza nas. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i počnemo raditi u korist naše djece i naraštaja koji dolaze iza nas. Prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo utjecati na budućnost svih nas", poručila je Tatjana Mirić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater