VARAŽDIN

Dan Grada Varaždina - svečana sjednica u HNK i uručene nagrade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svečanom sjednicom varaždinskog Gradskog vijeća u ponedjeljak je u HNK-u obilježen Dan Grada Varaždina i blagdan svetog Nikole, a među uručenim godišnjim nagradama su i ona za životno djelo Stjepanu Čuseku, Slavenki Majski Cesarec, Nenadu Opačiću i Ivanu Rukljiću.

Predsjednica varaždinskog Gradskog vijeća Zdravka Grđan rekla je na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin  da su u pola godine od lokalnih izbora najviše radili na transparentnosti i otvorenosti, uključivosti sugrađana i političkom dijalogu.

„Sigurna sam da to građani u proteklom periodu od šest mjeseci mogu vidjeti, ali ono što me najviše veseli je da će konkretne promjene ići shodno novom proračunu, od 1. siječnja 2022.“, kazala je Grđan.

Gradonačelnik Neven Bosilj je najavio da će iduća godina biti godina projekata.

„Nažalost, po dolasku na vlast nismo zatekli projekte koje možemo realizirati i zbog toga nam je u prvom dijelu godine u fokusu da pripremimo projekte za koje smo izdvojili 5 milijuna kuna u proračunu, kako bismo s njima mogli aplicirati na EU fondove koji nam se otvaraju“, rekao je Bosilj.

Dodao je kako će sljedeće godine sigurno doći do rješenja za balirani otpad koji guši Varaždin i da će ponuditi kvalitetno rješenje cestovnog prijelaza preko „kućanske rampe“ kako bi dva dijela grada bila bolje povezana.

Varaždinski župan Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Vlade, čestitao je Dan Grada Varaždina, podsjetivši da je premijer Andrej Plenković na Danu županije najavio 15 milijardi kuna za pet sjeverozapadnih županija kroz 'Razvojni sporazum Sjever', a u njemu su i izgradnja kampusa FOI-ja za 187 milijuna kuna i STEM centra Sveučilišta Sjever za 20 milijuna kuna.

Zastupnik Damir Habijan, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, pozvao je na zajedništvo za razvoj Varaždina, bez obzira na političku pripadnost i različite stavove, podsjetivši na aktualnu ugrozu života i zdravlja ljudi u pandemiji.

Julije Domac, izaslanik predsjednika Republike, rekao je da Varaždin već živi budućnost kroz ulaganja u obrazovanje, start upove i obnovljivu energiju. „To je ono što ono najbolje radite. Ja želim ostatku Hrvatske da bude što sličniji Varaždinu“, poručio je Domac.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Varaždina nagradu za životno djelo dobili su Stjepan Čusek i Slavenka Majski Cesarec za rad u zdravstvu, umjetnik Nenad Opačić te Ivan Rukljić za osobit doprinos u oslobađanju grada Varaždina 1991. godine.

Nagrade Grada Varaždina dodijeljene su Aleksandri Saši Božović, Goranu Mihaliću posthumno te Ireni Vrdoljak, dok su plakete Grada Varaždina uručene Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Biškupec, Srebrenki Golubić, Klubu podvodnih aktivnosti Drava, KUD-u Hrvatske željeznice i NK Sloboda.

Medalja Grada Varaždina dobili su Sofija Cingula i Darko Rušec, Udruga specijalne jedinice policije Roda, Marijan Husak, Tomislav Cvetko i Rudolf Kišiček.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini