ZAGREB

ZSE: Na početku tjedna Crobexi u blagom minusu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uz skroman obujam trgovanja, na Zagrebačkoj burzi na početku tjedna glavni dionički indeksi blago su pali, skliznuvši s najviših razina od veljače lani, a jedino je dionica HT-a imala promet iznad pola milijuna kuna.

Crobex indeks u ponedjeljak je blago oslabio, za 0,36 posto, na 1.882 boda, a Crobex10 za 0,28 posto, na 1.181 bod. Među sektorskim indeksima, najviše je pao građevinski, za 1,5 posto, dok je jedino porastao prehrambeni, za 0,56 posto.

Redovni promet iznosio je 3,94 milijuna, što je 400 tisuća više nego u petak.

Najlikvidnija je bila dionica HT-a, kojom je ostvareno 590 tisuća kuna prometa. Cijena joj je slabila 0,26 posto, na 192 kune.

Slijedi redovna dionica Adrisa, s prometom nešto iznad 431 tisuću kuna i padom cijene za 0,89 posto, na 446 kuna.

Nešto više trgovalo se i dionicom Podravke, kojom je ostvareno 362 tisuće kuna prometa, uz pad njezine cijene za 0,36 posto, na 554 kune.

Likvidnije gubitnice predvodi dionica Ingre, čija je cijena pala 6,19 posto, na 10,6 kuna. S druge strane, među likvidnijim dobitnicama ističe se dionica Dalekovoda, s porastom cijene za 4,79 posto, na 7 kuna.

Od važnijih objava, iz Jadroagenta su danas izvijestili o održanoj glavnoj skupštini, na kojoj su dioničari, između ostalog donijeli odluku da se isplati ostatak dividende u bruto iznosu od 40 kuna po dionici, odnosno ukupno 4,4 milijuna kuna, nakon što je polovinom siječnja isplaćen predujam od 30 kuna po dionici.

Ostatak dividende isplatit će dioničarima koji će biti upisani kao vlasnici u depozitariji SKDD-a 16. travnja, dok je prvi dan trgovanja bez prava na dividendu 15 travnja. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Ukupno se danas na ZSE trgovalo sa 38 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 13 pala, i isto toliko ostala nepromijenjena. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of