ZAGREB

ZSE: Crobexi blago porasli na početku sezone objave poslovnih rezultata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na početku sezone objave poslovnih rezultata kompanija za prvih šest ovogodišnjih mjeseci, na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su dionički indeksi blago porasli, a u fokusu investitora bila je dionica Podravke.

Crobex indeks u četvrtak je ojačao 0,36 posto, na 1.925 bodova, a Crobex10 za 0,31 posto, na 1.189 bodova.

Svi sektorski indeksi bili su u plusu, a pritom najviše građevinski, za 4,29 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,8 milijuna kuna, što je 1,1 milijun kuna više nego dan ranije.

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, kojom je ostvareno 1,43 milijuna kuna prometa, a cijena joj je stagnirala na 584 kune.

Iz Podravke su danas izvijestili da je neto dobit grupe u prvom polugodištu dosegnula 197,6 milijuna kuna, što je 22,3 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Slijedi dionica Zagebačke banke, s prometom od 503 tisuće kuna. I njoj je cijena stagnirala, odnosno bila je 58 kuna.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Ingre, nešto više od 440 tisuća kuna prometa. Cijena joj je skočila za 8,33 posto, na 13 kuna, pa je bila najveća dobitnica.

Najveći pad cijene zabilježila je dionica Jadroplova, za 20,57 posto, na 33,2 kune.

Ta splitska brodarska tvrtka objavila je danas javni poziv za dokapitalizaciju. "Javna ponuda odnosi se na dva milijuna dionica društva, nominalne vrijednosti od po 10 kuna, koje se uplaćuju u novcu, s time da se, u okvir javne ponude, minimalna pojedinačna cijena za dionicu društva utvrđuje u iznosu od najmanje 25 kuna po dionici, a najniža pojedinačna vrijednost ponude za upis iznosi milijun kuna", objavio je Jadroplov putem Zagrebačke burze.

S obzirom na minimalnu pojedinačnu cijenu od najmanje 25 kuna dionici dokapitalizacijom se planira prikupiti najmanje 50 milijuna kuna. 

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 33 dionice, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 8 pala, a 10 stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini