NAJNOVIJEHoteli nemaju problema s prodajom

Valamar u prvih 6 mjeseci UPRIHODIO 13 POSTO VIŠE

| Autor: Duška PALIBRK
Valamarov autokamp Marina kraj Rapca

Valamar Riviera je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 698 milijuna kuna, od čega su 663 milijuna prihodi od prodaje, što je 13 posto više nego lani u istom razdoblju. U prvoj polovici godine prešli su brojku od dva milijuna noćenja, što je pet posto više nego prošle godine, čime su nastavili trend porasta broja noćenja petu godinu zaredom, uz povećanje prosječne dnevne cijene za osam posto.

- Ostvareni prihodi rezultat su intenzivnog investicijskog ciklusa te konsolidacije Hotela Makarska i Valamar Obertauern Hotela. Unatoč izazovnoj turističkoj sezoni te povećanju konkurentnosti pojedinih destinacija na Mediteranu, bilježimo dobre rezultate u prvom dijelu godine i to osobito u investiranim objektima, što je potvrda naše dugoročne strategije ulaganja u kvalitetu ponude, u destinacije i zaposlenike, komentiraju iz Valamara.

Zadnja akvizicija ove porečke kompanije u partnerstvu s PBZ Croatia osiguranjem bilo je preuzimanje Helios Farosa u Starom gradu na Hvaru. Ulaganjem novih vlasnika uspješno je okončan stečajni postupak. Valamaru pripada 23,6 posto dionica hvarskog hotelijera, a PBZ Croatia osiguranju 70,8 posto. U Valamaru planiraju preuzeti upravljanje hotelsko-turističkim objektima Helios Farosa u jesen, kada bi trebala početi i obnova.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam