ZAGREB

UGP: Povremeni prijevoznici počeli s prvim otpuštanjima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Inicijativa povremenog prijevoza i Udruga Glas poduzetnika smatraju da će zbog izostanka konkretnih poteza Vlade u pomoći tom sektoru mnogi povremeni prijevoznici otići u stečaj, a tvrde i da su povremeni prijevoznici počeli otpuštati radnike.

U priopćenju Udruge Glas poduzetnika (UGP) kaže se kako još uvijek iz Ministarstva financija i Ministarstva turizma nema odgovora oko rješavanja problema povremenog prijevoza i drugih djelatnosti s leasing društvima, iako su istekli svi rokovi koje su vladajući obećali. 

Dodaje se kako prijevoznici propadaju otkako je ukinuta potpora za minimalne plaće te da su počeli s otpuštanjima, a uskoro se očekuje i početak vraćanja vozila leasing društvima zbog nemogućnosti plaćanja.

Tvrtkama nakon toga vjerojatno slijedi likvidacija, pogotovo onima koji nemaju bar dio vozila u svom vlasništvu, kažu u UGP-u.

Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas žali se na ignoranciju Vlade i ministara. 

"U predizbornoj kampanji obećavaju brda i doline, milijarde pomoći iz Europske Unije, otvaranje 100.000 radnih mjesta, a svojim nedjelovanjem direktno uništavaju cijelu djelatnost i šalju 20.000 ljudi na burzu", kaže Bujas.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater