ZAGREB

Startup PlanRadar na putu da uskoro postane "jednorog"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Startup tvrtka PlanRadar ove godine dodatno učvršćuje tržišnu poziciju stručnjaka za digitalnu dokumentaciju i komunikacije u građevinskoj industriji i upravljanja nekretninama te bi prema analitičarima uskoro mogla postati "jednorog" s potencijalom vrijednosti od milijardu američkih dolara, izvijestili su iz te tvrtke.

Iz tvrtke PlanRadar, koja ima sjedište u Beču i čiji je jedan od osnivača iz Hrvatske, u ponedjeljak nisu komentirali kada bi točno mogli postati "jednorog",  ali ističu da su godinu dana nakon završenog kruga financiranja s više od 30 milijuna eura (od ožujka 2020.) zabilježili "snažan rast broja korisnika, uspješan početak poslovanja na novim tržištima i visoki rast prometa unatoč pandemiji covida-19".

Ulagači su bili i dva međunarodno poznata strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, a cilj je strateško širenje i jačanje poslovanja u idućim godinama.

Zbog velikog rasta ih je, kako dodaju, jedna od vodećih globalnih analitičkih tvrtki za startupove Tracxn nedavno ocijenila "soonicorn", ili tvrtkom koja bi uskoro mogla postati "jednorog", čemu u prilog ide i kako ističu "zapanjujući uspjeh PlanRadara na tržištu" sa mjesečnim stopama rasta od 5 do 8 posto u posljednjih godinu dana.

Očekuju i da će broj kupaca u prvom tromjesečju 2021. premašiti 100 tisuća, pokrenuli su poslove i na tržištima Rusije, Poljske, Francuske, Španjolske i Italije, a planiraju i nove međunarodne ciljeve, jer kupci sve više PlanRadarova softverska rješenja vide kao "nužnu platformu za uspješno upravljanje projektima uz svoje postojeće sustave i dobivanje točnih podataka s gradilišta ili o nekretnini u stvarnom vremenu", kažu iz PlanRadara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater