SPLIT

Sto tisuća kuna za prvo mjestu na Get in the Ringu u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Split objavio je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje startup poduzetništva u ovoj godini Get in the Ring Split 2019., a nagrada za prvo mjesto na natjecanju iznosi sto tisuća kuna.

 Iz gradskog ureda u ponedjeljak je najavljeno da će se, zahvaljujući Ekonomskom fakultetu koji je otkupio licencu, trodnevno natjecanje Get in the Ring 10., 11. i 12. prosinca održati u Splitu, gdje će se najperspektivniji startupi boriti za titulu najboljeg te uspostaviti veze s investitorima i poslovnim liderima iz cijelog svijeta.

 Pobjednički startup će se boriti na globalnoj pozornici Get in the Ringa 2020. godine, za drugo mjesto će biti isplaćeno 70 tisuća kuna, za treće 50 tisuća kuna, dok će još tri mjesta dobiti utješnu nagradu od po deset tisuća kuna.

 Natjecatelji se mogu prijaviti na web stranici grada do 4. prosinca, prijaviti se mogu svi mali poduzetnici registrirani u Splitu ili oni koji su spremni sjedište prebaciti u Split, a u prvom krugu bit će odabrano 20 najboljih prijava.

 O pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske fondove s više od sto milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startupove. U drugom krugu natjecanja će se na osnovu razgovora 'jedan na jedan' odabrati šest finalista koji će sudjelovati u tri borbe.

 Gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako je grad ove godine udvostručio financijska sredstva za ovo natjecanje na 250 tisuća kuna. Izrazio je uvjerenje da će osim financijskih potpora, na startup sceni na natjecanju dobiti veći broj zainteresiranih koje će moći "lansirati" prema svjetskim investitorima i tržištu.

 "Oni će biti u pravom ringu, a svaki će natjecatelj imati 30 sekundi po pet rundi i jedan etablirani svjetski žiri s vrhunskim i dokazanim međunarodnim stručnjacima odlučivat će o pobjedniku i tako na svjetsko natjecanje poslati našeg predstavnika. Sljedeće godine ćemo dodatno dvostruko povećati financijska sredstva jer treba omogućiti i mogućnost apsorbcije tako da startup scena kod nas raste", kazao je Krstulović Opara.

 Dekanica Ekonomskog fakulteta Maja Fredotović istaknula je jedinstvenu suradnju fakulteta i grada, kao i činjenicu da taj fakultet već desetak godina njeguje i potiče poduzetništvo mladih, pa je tako već pet godina kod njih aktivan studentski poduzetnički inkubator koji danas ima petnaestak živućih i rastućih startupa.

 Get in the Ring popularno zovu olimpijske igre startupa čiji predstavnici ulaze u ring te u nekoliko rundi pitanja odmjeravaju snage na teme od postignuća i poslovnog modela do financija, tima i slobodnog stila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater