DUBLIN

Ryanair ublažio procjenu godišnjeg gubitka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Irski diskontni prijevoznik Ryanair snizio je procjenu gubitka u financijskoj godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, upozorivši ujedno da bi sporo uvođenje cjepiva protiv covida-19 moglo prigušiti njegove izglede u idućih 12 mjeseci.

Najveći europski diskontni prijevoznk objavio je u srijedu da u financijskoj godini koja je završila u ožujku očekuje neto gubitak od 800 do 850 milijuna eura. Dosada je procjenjivao da će iznositi 850 do 950 milijuna eura.

Kompanija će objaviti godišnje izvješće 17. svibnja.

Napominju i da broj prevezenih putnika u novoj financijskoj godini neće dosegnuti prognoziranih 80 do 120 milijuna, ne navodeći konkretne brojke. 

U financijskoj godini 2020/2021. prevezli su 27,5 milijuna putnika, u usporedbi sa 149 milijuna prevezenih u godini ranije.

„Uskršnja ograničenja odnosno lockdown i odgoda oporavka prometa do vrhunca ljetne sezone 2021. zbog sporog uvođenja cjepiva protiv covida-19 u EU podrazumijevaju da će promet u financijskoj godini 2022. vjerojatno biti bliže donjem dijelu našeg ciljanog raspona", navode.

Ističu da je prerano za pouzdane smjernice rezultata u novoj financijskoj godini, dodajući tek da predviđaju "pozitivnu nulu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini