STOCKHOLM

H&M zaključio tromjesečje s dobiti ali i znatno manjim prihodima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u utorak da je treće fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti ali i znatno manjim prihodima koji i dalje pokazuju utjecaj pandemije koronavirusa.

U razdoblju od lipnja do kolovoza H&M je poslovao s dobiti prije poreza od oko dvije milijarde švedskih kruna, pokazuje preliminarno izvješće..

U prethodnom tromjesečju bilježili su gubitak od pet milijardi kruna.

Prihodi su pali 19 posto, na 50,9 milijardi kruna. Iskazani u lokalnim valutama pali su 16 posto.

„Oporavak H&M grupe bolji je nego što se očekivalo", konstatira kompanija u priopćenju. "Pojačana prodaja po punim cijenama i snažna kontrola troškova omogućili su kompaniji da ostvari dobit već u trećem kvartalu."

“H&M group’s recovery is better than expected,” the company said in a statement on Tuesday. “More full-price sales combined with strong cost control enabled the company to already turn to profit in the third quarter.”

Nedugo nakon što je veteranku kompanije Helen Helmersson u siječnju na poziciji izvršne direktorice zamijenila unuka osnivača H&M-a, buknula je pandemija koja je gurnula H&M u gubitak u drugom tromjesečju, uz prepolovljene prihode.

Kompanija smanjuje broj zaposlenih, otvara manje novih trgovina no što je planirala i trajno zatvara postojeće kako bi smanjila troškove.

Analitičari upozoravaju da će trebati vremena da se prodaja odjeće vrati na pretpandemijsku razinu, a znakovi drugog vala zaraze Covidom-19 u nekim zemljama pojačali su neizvjesnost.

H&M će objaviti kompletno izvješće za treće tromjesečje 1. listopada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater