SYDNEY

Epidemija će smanjiti prihode sektora poslovnih putovanja za 820 mlrd dolara - GBTA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prihodi sektora poslovnih putovanja smanjit će se oko 820 milijardi dolara zbog epidemije koronavirusa, izvijestilo je u srijedu Globalno udruženje za poslovna putovanja (GBTA).

Time je GBTA znatno povisio procjenu s kraja veljače u kojoj su pad prihoda procijenili na 560 milijardi dolara.

Najteže je pogođena Azija, kao što pokazuje podatak iz istraživanja GBTA-e da su najmanje tri od četiri kompanije otkazale ili odgodile sve ili većinu poslovnih putovanja u Kinu, Hong Kong, Tajvan i ostale azijsko-pacifičke zemlje.

Od početka epidemije krajem prošle godine Kina je zabilježila 95-postotni pad poslovnih putovanja i očekuje da će izgubiti 404,1 milijardu dolara prihoda u tom sektoru.

Slijedi Europa s padom prihoda za 190,5 milijardi dolara, prema novim procjenama GBTA-e. Sredinom veljače očekivali su pad prihoda za 109 milijardi dolara.

„Koronavirus u velikoj mjeri utječe na zaradu sektora poslovnih putovanja", zaključio je u priopćenju poslovni direktor udruženja Scott Solombrino.

"Ne smijemo potcijeniti utjecaj epidemije na sektor poslovnih putovanja i na gospodarstvo u cjelini", dodao je Solombrino.

Zbog širenja korona virusa snažan pad prihoda bilježe i sektori zračnog prijevoza i hotelijerstva, napominju u udruženju.

Epidemija koronavirusa izbila je u kineskom Wuhanu i u međuvremenu se proširila po cijelom svijetu. Do srijede od posljedica zaraze umrlo je više od 4.000 ljudi, najviše u Kini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum