MAKARSKA 1. srpnja 2022. (Hina) - Prvi hotel s pet zvjezdica u Makarskoj i prvi u portfelju domaće hotelske grupacije Aminess hoteli i kampovi „Aminess Khalani Beach” u petak je svečano otvoren

Prvi hotel s pet zvjezdica u Makarskoj "Aminess Khalani Beach"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvi hotel s pet zvjezdica u Makarskoj i prvi u portfelju domaće hotelske grupacije Aminess hoteli i kampovi „Aminess Khalani Beach” u petak je svečano otvoren, dok je prve goste primio početkom svibnja otkada ima stalnu dobru popunjenost koju očekuje i ubuduće s obzirom na potražnju.

U hotel je uloženo 50 milijuna eura i to je „greenfield” investicija kojom je otvoreno i 200 radnih mjesta, a na osam katova ima 299 luksuznih soba i suiteova, većina s balkonima i pogledom na more, kao i bazene, welness, teretanu, restorane, kongresne dvorane i druge sadržaje.

Kompanija Aminess je preuzela upravljanje nad tim hotelom, koji je u većinskom vlasništvu Auctor grupe, a predsjednica Uprave Aminess Zrinka Bokulić na svečanom otvorenju naglasila je da su ponosni što su u tom greenfield projektu, koji su i dalje rijetki na hrvatskom tržištu, posebice s objektima s više od sto smještajnih jedinica.

"Vjerujemo da će ovaj hotel povoljno utjecati na turističke rezultate cijele regije i da će mu se gosti rado vraćati”, poručila je Bokulić.

Ta je grupacija time poslovanje nakon istarskog Novigrada, a zatim i Krka, Pelješca te Korčule, proširila i na Makarsku rivijeru, te sada u portfelju ima 13 hotela, četiri kamping resorta s više od 450 mobilnih kućica, te 92 apartmana i 80 vila na obali.

Pozdravljajući okupljene uime, kako je kazala, Vlade i ministrice turizma i sporta, Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta čestitala je na investiciji koja se otvara nakon izrazito teške dvije godine pandemije.

"I ovo otvaranje potkrepljuje činjenicu da je hrvatski turizam otporan i da se brzo oporavlja. Pred nama je nadam se novi val investicija i kroz plan NPOO i druge”, kazala je Udovičić.

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović izrazio je nadu da će u budućnosti svi vidjeti dobrobiti od tog hotela, dodajući da će podržati investitore i zajedno raditi na razvoju destinacije u boljem svjetlu nego je bilo do sada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum