LOŠA VIJEST ZA VOZAČE

OD UTORKA NOVE CIJENE GORIVA. Neka goriva dodatno poskupljuju. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Snimio Neven Lazarević / Arhiva)

(Snimio Neven Lazarević / Arhiva)


Od utorka se očekuju nove cijene goriva. Dizel i plavi dizel pojeftinit će četrdesetak lipa. a benzin poskupjeti za 14 lipa, doznaje Dnevnik Nove TV.

To je za prosječan spremnik dizela ušteda od oko 20 kuna, dok će prosječni spremnik benzina prema tome biti skuplji oko 7 kuna.

Susjedne Mađarska i Slovenija zamrznule su cijene goriva. Ako usporedimo cijene u eurima u Hrvatskoj i Sloveniji i Mađarskoj, Hrvati se voze najskuplje.

Litra benzina Eurosuper 95 u Hrvatskoj je 1.71 euro, u Sloveniji 1.56, a u Mađarskoj 1.25 eura. Litra dizela u Hrvatskoj je 1.85, u Sloveniji 1.66, a u Mađarskoj 1.4 eura.

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je prije par dana kako bi cijene goriva da nije bilo vladinih mjera bile skuplje oko dvije kune istaknuvši kako će vidjeti može li se tu još nešto učiniti.

"Da nije bilo vladinih mjera, eurosuper bi bio skuplji kunu i 26 lipa, dizel skoro dvije kune, vidjet ćemo - s obzirom na okolnosti  - može li se tu još nešto učiniti jer zadnja dva do tri tjedna bilježimo kontinuirani rast cijena", rekao je Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum