ZAGREB

Ina objavila javni poziv za upis obveznica do najviše 2 mlrd kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ina je u ponedjeljak objavila javni poziv za upis 5-godišnje obveznice na domaćem tržištu, vrijedne do najviše dvije milijarde kuna, s fiksnom kamatnom stopom koja se isplaćuje polugodišnje. 

Minimalni iznos upisa je milijun kuna, koliko iznosi i nominalni iznos jedne obveznice koja se nudi na upis. Dospijeće obveznice je 6. prosinca 2026. godine, a glavnica se isplaćuje jednokratno po dospijeću. 

Obveznice će moći upisati i uplatiti samo kvalificirani ulagatelji, prema definiciji iz Zakona o tržištu kapitala. Upis započinje 1. prosinca u 9 sati, a završava istog dana u 14 sati. Prinos, kamatna stopa, cijena izdanja i količina obveznica bit će naknadno utvrđeni i objavljeni 6. prosinca. 

Ina se obvezala i da će podnijeti zahtjev za uvrštenje obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze. Agenti izdanja su Erste&Steiermaerkische banka, Privrednea banka Zagreb i Raiffeisenbank Austria.

Neto prihod od izdanja tih obveznica Ina će koristiti za financiranje općih korporativnih potreba Ine i Ina Grupe, uključujući ali ne ograničavajući se na financiranje postojećih obveza, potencijalnih akvizicija, financiranje investicija u opremu i postrojenja te financiranje obrtnog kapitala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater