ZAGREB

HOK: Nastavak dobre turističke sezone ovisi o odgovornom ponašanju svih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u petak je pozvao na strogo pridržavanje zdravstvenih mjera, poručujući da nastavak dobre turističke sezone ovisi o odgovornom ponašanju svih. 

"Još jednom pozivamo sve na strogo pridržavanje zadanih zdravstvenih mjera kako ne bismo doveli u pitanje nastavak turističke sezone u kolovozu i rujnu. Jedino na taj način, savjesnim i odgovornim ponašanjem u skladu s odlukama Nacionalnog stožera RH, možemo stvoriti uvjete za sigurno i kontinuirano poslovanje svih subjekata u ugostiteljsko - turističkom sektoru", poručuje u priopćenju predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić. 

Iz Ceha, naime, podsjećaju da Hrvatska u dosadašnjem dijelu turističke sezone bilježi odlične rezultate, a razlog tome je dobra epidemiološka slika koju smo imali u posljednjim mjesecima.

"Zadnjih dana suočavamo se s rekordnim brojem novozaraženih osoba. To je, nažalost, rezultiralo time da je u dijelu nama važnih emitivnih turističkih tržišta, u pitanje doveden dosadašnji status Hrvatske kao iznimno sigurne turističke destinacije", navodi se u priopćenju. 

S obzirom na vrhunac turističke sezone, o kojoj direktno ovisi egzistencija i budućnost većeg dijela ugostiteljsko-turističkog sektora, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a sve podsjeća na nužnost pridržavanja zdravstvenih preporuka i mjera o distanci i higijeni, kao i na posebne preporuke kojih se trebaju pridržavati različiti subjekti u ugostiteljsko-turističkom sektoru.

Ceh također apelira na inspekcijske službe, koje bi trebale pojačano nadzirati te sankcionirati one poslovne subjekte koji se ne pridržavaju zadanih epidemioloških mjera.

Iako veliki dio ugostiteljsko-turističkog sektora slijedi propisane mjere, pojedinačni negativni primjeri ostavljaju posljedicu na poslovanje cjelokupne struke, a čime se ugrožava i zdravlje građana. Takav neodgovoran pristup pojedinaca može rezultirati strožim mjerama prema cijelom sektoru i ugroziti egzistenciju svih djelatnika u turizmu, a primjer je najnovija odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se ograničilo radno vrijeme barova, ističu iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Sukladno jučerašnjoj odluci Stožera civilne zaštite od danas je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "barovi" (noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl.) ograničeno do 24 sati, a ta će se mjera primjenivati idućih deset dana.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini