ZAGREB

Hanfa dodijelila godišnje nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u petak je dodijelila nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021. godinu, pri čemu su izabrana tri najbolja rada čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po pet, 10 i 15 tisuća kuna. 

Prvu nagradu i 15 tisuća kuna dobila je studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu Julija Božan za rad "Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna financijska tržišta kapitala",  s 10 tisuća kuna nagrađen je rad "Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije", autora Luke Sovulja, studenta Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dok je treće mjesto i pet tisuća kuna pripalo studentici Mirni Jokić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku za rad "Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji", izvijestili su iz Hanfe.

Nagrade su dodijeljene po prvi puta, na temelju natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2020. godine, pri čemu je pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo stručno povjerenstvo te jednoglasno predložilo tri najbolja, što je Upravno vijeće Hanfe prihvatilo.

Na prigodnoj svečanosti nagrađenima su čestitali predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, kao i predstavnici fakulteta s kojih su nagrađeni studenti - prodekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Sanja Sever Mališ, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu Branka Marasović i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Žigman je pritom istaknuo da Hanfa pridaje veliku pozornost kontinuiranom stručnom usavršavanju i izvrsnosti.

"Stoga se nadamo da ćemo i uručenjem ovih nagrada uspjeti potaknuti i motivirati studente da se već tijekom studija posvete izradi stručnih i znanstvenih radova te da se, osim teorijskim znanjima, okrenu i analizi primjera iz prakse i ekonomske svakodnevnice", izjavio je.

Kako bi se studente i u budućnosti motiviralo na izradu znanstvenih i stručnih radova iz područja ekonomije, Upravno vijeće Hanfe odlučilo je da će već od sljedećeg tjedna biti objavljen novi natječaj za najbolje studentske stručne i znanstvene radove, a da će se ta praksa nastaviti kontinuirano, svake godine, poručili su iz Hanfe.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater