ZAGREB

DZS: Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2021. porasla 8,1 posto - druga procjena

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini porast će za 8,1 posto u odnosu na godinu ranije, a vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi za 3,1 posto, pokazuje druga procjena realnog dohotka u poljoprivredi koju je u četvrtak objavio Državni zavod za statistiku (DZS).  

Prema drugoj procjeni, očekuje se da će u 2021. godini vrijednost poljoprivredne proizvodnje biti povećana za 8,1 posto prema godini ranije i iznositi  19,7 milijardi kuna.

Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi procjenjuje se na 10,3 milijarde kuna, što je rast od 3,1 posto.

Po podatcima DZS-a, bruto dodana vrijednost za prošlu godinu procjenjuje se na 9,2 milijarde kuna, što je u odnosu na 2020., kada je iznosila 8,7 milijardi kuna, rast od 5,8 posto.

Uloženi rad u poljoprivredi prošle je godine ostao nepromijenjen u odnosu na godinu ranije, dok se indeks realnog dohotka u poljoprivredi po jedinici godišnjeg rada procjenjuje na 58.406 kuna, što je porast od 1,1 posto. 

Naknada zaposlenicima u prošloj godini će, kako se procjenjuje, iznositi 1,2 milijarde kuna, što je rast od osam posto u odnosu na godinu prije, navodi se u izvješću DZS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum