ZAGREB

DZS: U ožujku obujam građevinskih radova 4,3 posto veći nego lani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Obujam građevinskih radova u ožujku je bio veći za 4,3 posto nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na veljaču ove godine manji za 0,6 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.

Podaci DZS-a pokazuju da je u ožujku obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 3,1 posto u odnosu na ožujak 2021. godine, a obujam radova na ostalim građevinama povećan je za 6,2 posto.

U odnosu na veljaču ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama je bio manji za 1,1 posto, a na ostalim građevinama za 0,2 posto.

U ožujku je 61,4 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 38,6 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima.

Na zgradama je odrađeno 51,4 posto, a na ostalim građevinama 48,6 posto radnih sati.

U prvom tromjesečju obujam građevinskih radova veći za 4,6 posto

Statistika prema kalendarski prilagođenim indeksima pokazuje da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju obujam građevinskih radova porastao za 4,6 posto u odnosu na prvi kvartal 2021. godine, a za 1,7 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, to jest razdoblje od listopada do prosinca 2021. godine.

U prvom kvartalu 2022. obujam radova izvedenih na zgradama bio je veći za četiri posto u odnosu na prvi kvartal 2021. godine, a obujam radova na ostalim građevinama za 5,6 posto.

U odnosu na prethodno tromjesečje, obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 1,1 posto, a na ostalim građevinama za četiri posto.

U prvom tromjesečju 2022. je 62,2 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 37,8 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima.

Na zgradama je odrađeno 51,9 posto, a na ostalim građevinama 48,1 posto radnih sati, podaci su DZS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum