BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski drvoprerađivaći zatražili pomoć od župana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mali drvoprerađivači s područja Bjelovarsko-bilogorske županije zatražili su od župana Marka Marušića pomoć pri raspodjeli sirovine od strane Hrvatskih šuma jer smatraju da su u nepovoljnijem položaju u odnosu na velike drvoprerađivače.

Od župana su zatražili i posredovanje u razgovorima koji predstoje sa čelništvom Hrvatskih šuma vezano uz plan raspodjele za novo višegodišnje razdoblje. 

Sastanak s malim drvoprerađivačima održan je u petak na njihovo traženje ususret predstojećim izborima u Hrvatskoj gospodarskoj komori, u razredu drvoprerađivača.

Prema posljednjim podacima iz 2020. godine, u strukturi ukupnih prihoda prerađivačke industrije na području Bjelovarsko-bilogorske županije, na preradu drva otpada 37 posto.

Koliku važnost to ima za ukupno gospodarstvo pokazuje i podatak da od ukupnog broja zaposlenika u prerađivačkoj industriji, njih 28 posto radi u preradi drva.

Župan Marušić naglasio je kako je županiji u interesu da i mali drvoprerađivači opstanu i da se razvijaju te će se u tom smislu zauzeti kod uprave Hrvatskih šuma da se u idućim razgovorima o raspodjeli sirovine bolje vrednuje interes malih drvoprerađivača.

„Najvažnije mi je očuvanje radnih mjesta, jer u malim pilanama diljem županije radi oko tisuću ljudi, a u ruralnim sredinama to su najčešće i jedini poslovni subjekti u kojima je moguće pronaći zaposlenje”, istaknuo je župan Marušić.

Sastanku je prisustvovao i Ivan Cug, voditelj Uprave šuma Bjelovar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater