PARIZ

Alstom potvrdio razgovore o kupnji kanadskog Bombardier Transportationa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski proizvođač željezničke opreme Alstom potvrdio je u ponedjeljak da razgovara o mogućoj kupovini poslovanja s vlakovima kanadskog Bombardiera, čija se vrijednost procjenjuje na oko sedam milijardi dolara.

„Alstom potvrđuje da razgovara s Bombardierom o mogućoj kupnji Bombaridier Transportationa. Razgovori su u tijeku, konačna odluka nije donesena”, stoji u priopćenju Alstoma.

Upućeni je izvor u nedjelju rekao da je Alstom blizu sklapanja sporazuma o kupnji Bombardierova poslovanja s vlakovima kojim će njegova vrijednost biti procijenjena na sedam milijardi dolara.

Kupnja bi Alstomu osigurala konkurentniju poziciju u odnosu na kineskog željezničkog diva CRRC Corp, nakon što su europski regulatori prošle godine blokirali povezivanje francuske kompanije s njemačkim Siemensom.

Eventualni sporazum nadovezao bi se na prošlotjednovu Bombardierovu odluku o prodaji udjela u programu putničkih mlažnjaka A220 matičnom Airbusu i vladi kanadske savezne pokrajine Quebec.

Bombardier pokušava obuzdati rast troškova u odjelu vlakova koji je generiralo nekoliko problematičnih ugovora. Ukupna je vrijednost njegove knjige narudžbi gotovo 36 milijardi dolara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini