ZAGREB

Agencije ne očekuju smanjenje ni otkaze rezervacija za termine zimskih školskih praznika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Putničke agencije ne bilježe smanjenje ni otkazivanje rezervacija za zimske odmore u terminima školskih zimskih praznika u siječnju 2020., te vjeruju da toga neće ni biti zbog moguće nadoknade školskih sati u terminima tih praznika, ističu iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

"Agencije-članice UHPA-e trenutno bilježe poraste rezervacija u odnosu na prošlu godinu za zimske odmore, uključujući i za putovanja za Novu godinu te za skijanje u siječnju i nadaju se da će tako i ostati", kaže predsjednik UHPA-e Tomislav Fain odgovarajući na upit Hine o eventualnom utjecaju mogućih nadoknada školskih sati za vrijeme zimskih praznika, o čemu se već neko vrijeme spekulira u javnosti.

Kaže i da je trenutno teško bilo što konkretnije reći i očekivati, jer se još uvijek ne zna kada će štrajk u školama završiti, ni kada će i kako bi organizirane nadoknade sati u školama.

"Ne treba zaboraviti ni to što ove školske godine nemaju sve županije školske praznike, pa ni zimske, u isto vrijeme, primjerice razlikuju se datumi u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, ali sveukupno agencije ne očekuju otkaze rezervacija niti odustajanje od zimskih putovanja sa školskom djecom zbog mogućih nadoknada. Tome u prilog idu i naši razgovori s brojnim roditeljima, koji kažu da će ići na planirana skijanja i druga zimska putovanja bez obzira bilo nadoknade ili ne. Kažu da će opravdati svoju djecu ako budu nadoknade", iznosi Fain.

Za više od 60 posto škola u Hrvatskoj zimski odmor u školskoj godini 2019./2020., a prema odlukama njihovih osnivača, trajat će od 23. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020., s time da nastava počinje 13. siječnja 2020.

Kako su ove godine mogli birati, oko 30 posto škola odabralo je drugi model praznika, među kojima su i one u Istarskoj županiji, koje će zimski odmor imati u dva dijela. Pritom, prvi dio traje od 23. prosinca 2019. do do 3. siječnja 2020., s time da im nastava počinje 7. siječnja 2020., dok bi drugi dio zimskoga odmora učenici imali od 24. veljače do 28. veljače 2020., odnosno na nastavu će 2. ožujka 2020. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini