OPATIJA

Gastronomija Kvarnera za putnike Croatia Airlinesa od 1. kolovoza

| Autor: Hina
Croatia Airlines (Snimio Dejan Kapetanović/PIXSELL)

Croatia Airlines (Snimio Dejan Kapetanović/PIXSELL)


U suradnji Turističke zajednice Kvarnera, Hrvatske turističke zajednice i Croatia Airlines od 1. kolovoza do 30. studenoga putnicima u zrakoplovima te kompanije posluživat će se posebno osmišljeni obroci, temeljeni na kulinarskoj raznolikosti kvarnerskog područja.

 Na konferenciji za novinare u srijedu je istaknuto da će Croatia Airlines svojim putnicima u domaćem i međunarodnom prometu, u poslovnom razredu, ponuditi veliki snack box, odnosno kutiju s namazom od tune, krekerima sa začinskim biljem, zelenim i crnim maslinama, poslasticama muštaćonima i smokvenjakom. Na letovima kraćim od jedan sat ponudit će mali snack box koji uključuje namaz od tune, krekere sa začinskim biljem i smokvenjak, dok će se putnicima u ekonomskom razredu nuditi krekeri sa začinskim biljem Kvarnera. 

 Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov istaknula je da je taj projekt gastro promocija ove županije i sastavni dio dugogodišnje suradnje s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom te početak promocije Kvarnera kao Europske regije gastronomije 2026. godine. Izrazila je uvjerenje da će putnici na ovaj način moći uživati u specifičnim namirnicama Kvarnera, ali i da će im to biti poticaj da ovaj kraj posjete i istraže.  

 "I ovakvi projekti i načini isticanja gastronomije predstavljaju iskorak i daljnji rad na razvoju gastronomije, posebice sada kad smo u postupku osvajanja titule Europske regije  gastronomije koja ne podrazumijeva samo promociju nego i zaštitu i promociju lokalne hrane i kulture, održivi razvoj, povećanje kvalitete, povećanje vidljivosti, zatim poticanje međusektorskog povezivanja turizma, poljoprivrede, gastronomije, kulture, obrazovanja, zdravstva i drugih sektora", rekla je Peršić Živadinov.

 Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić izjavio je da je taj projekt nastavak predstavljanja pojedinih hrvatskih gastronomskih regija u zrakoplovima CA, nakon zagrebačke, slavonske i dalmatinske.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ocijenio je da je Kvarner uspješna hrvatska turistička regija koja se, između ostalog, ističe po vrhunskoj eno-gastronomskoj ponudi te da će promotivni projekt "Okusi Kvarnera" doprinijeti dodatnoj prepoznatljivosti Kvarnera, ali i ukupne hrvatske gastronomije..

 „Posebno se ističemo gastronomijom, u našem slučaju, to je spoj mediteranske i kontinentalne kuhinje, koja je izrasla u prepoznatljiv brend Primorsko-goranske županije, a nedavno izdanje prestižnog vodiča posvećenog gastronomskoj sceni naše županije kao i titula Kvarneru koji postaje Europska regija gastronomije u 2026. godini, to i potvrđuje. Vjerujem da su gosti koji nam pristižu zadovoljni uslugom i bogatom gastronomskom ponudom naše regije te da uživaju u delicijama vrijednih ruku i kreativnih ideja naših chefova“, istaknuo je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama