ZAGREB

DZS: Vrijednost izvršenih građevinskih radova 25,6 posto veća nego lani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih u prvom je tromjesečju ove godine porasla za 25,6 posto u odnosu na godinu prije, dok je vrijednost novih narudžbi porasla za 24 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Građevinski radovi u prvom kvartalu ove godine ukupno su bili vrijedni gotovo 1,2 milijarde eura, od čega se 854,8 milijuna eura odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 343,8 milijuna eura na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u prvom tromjesečju iznosila je 1,17 milijardi eura, od čega se 687,7 milijuna odnosi na zgrade, a 483,5 milijuna eura na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 66,5 posto izvedeno je na novogradnjama, a 33,5 posto su ostali radovi. 

Istovremeno je 56,5 posto radova izvršeno na zgradama, a 43,5 posto na ostalim građevinama poput prometne infrastrukture, cjevovoda, komunikacijskih i energetskih vodova i sl., podaci su DZS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater