CARINSKA UPRAVA

Od sutra nove cijene cigareta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama, promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta, s datumom važenja od 29. siječnja 2023. godine, piše 24 sata.

Građani pomno prate cijene proizvoda koje kupuju te dolazi li do poskupljenja od ulaska u eurozonu početkom ove godine, a među proizvodima koji su poskupjeli našle su se i pojedine vrste cigareta, no neke će od sutra ipak biti jeftinije.

Riječ je o tvrtkama TDR d.o.o., Philip Morris Zagreb d.o.o., LEGENDA PROMET d.o.o., JT International Zagreb d.o.o., Pogon Kooltura d.o.o. te Veletabak d.o.o. Cigarete za koje su izvršene promjene maloprodajnih cijena u eurima iskazane su i označene žutom bojom u tablici koju je objavila Carinska uprava na svojim internetskim stranicama. Cijelu tablicu možete proučiti OVDJE.

Promjene koje su u tablici označene žutom bojom predstavljaju nove cijene. Primjerice, maloprodajna cijene po paketiću Yorka od 24 komada bit će manja za deset centi, a Marlbora za pet centi. Za pet će centi biti jeftiniji i Lucky Strike Original te Chesterfield Tuned Blue i Aqua. S druge strane, Marlboro Gold 23's poskupit će za cent, kao i Philip Morris Supreme i Blue.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater