ZAGREB

ZSE: Crobexi u plusu na kraju tjedna 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi porasli, ostvarivši dobitke i na tjednoj razini, no trgovalo se oprezno, na što ukazuje prilično mršav promet od svega 3,3 milijuna kuna.

Crobex indeks u petak je porastao 0,58 posto, na 1.914 bodova, a Crobex10 za 0,39 posto, na 1.131 bod. Oba indeksa završila su tako i tjedan s dobitkom i to od 0,6 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je u petak porastao Crobexturist, za 1,75 posto, dok je jedino pao Crobexkonstrukt, za 1,96 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,3 milijuna kuna, kao i dan ranije.

Najveći promet, u visini od 907 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Atlantic gupe, čija je cijena stagnirala na 324 kune.

Slijedi dionica Plave lagune, s prometom nadomak 900 tisuća kuna. Cijena joj je skočila 5,23 posto, na 1.750 kuna, pa je bila najveća današnja dobitnica.

Veći promet imala je još i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 413 tisuća kuna, a poskupila je 2,04 posto, na 401 kunu.

Najveća gubitnica bila je dionica Đure Đaković grupe, s padom cijene za gotovo 19 posto, na 146 kuna, no uz svega 864 kune prometa.

Od važnijih makroekonomskih objava, DZS je danas objavio podatak o rastu hrvatskog gospodarstva u trećem tromjesečju ove godine za 5,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To je sporiji rast nego u prethodnom tromjesečju, kada je BDP porastao 8,7 posto, no to je i već šesti kvartal zaredom kako se gospodarstvo oporavlja od koronakrize.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 27 dionica, pri čemu je njih 14 ostvarilo rast cijene, sedam je zabilježilo pad, a šest stagnaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of