ZAGREB

Ministrica Brnjac na sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a u Maroku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Maroku je sudjelovala na sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije-UNWTO, pri čemu je najavila da će se 2023. u povodu 30 godina članstva u toj organizaciji u Hrvatskoj održati UNWTO-ov Svjetski kongres sportskog turizma, izvijestili su u petak iz Ministarstva.  

"Suradnjom u Izvršnom vijeću UNWTO-a stvaramo okvir za kvalitetniji i održiviji turizam na globalnoj razini, što je u kontekstu pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne destinacije održivog turizma u svjetskim okvirima iznimno važno. Ključan dio u tome je i usvajanje Strategije razvoja održivog turizma do 2030., koja je čvrsto povezana s europskim i nacionalnim izvorima financiranja", istaknula je ministrica na sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a, koja je održana od 23. do 25. studenoga u Marakešu. 

Osim Svjetskog kongresa sportskog turizma UNWTO-a, Hrvatska će iduće godine, kako je dodala, biti domaćin i sastanku UNWTO Odbora za turizam i održivost, kojim Hrvatska i predsjeda od ove godine.

Iz Ministarstva ističu da se ministrica na marginama skupa u Marakešu u Maroku sastala sa zamjenicom ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije Mariam Kvrivishvili te su potpisale Memorandum o razumijevanju u području turizma, čime je otvoren put ka jačanju suradnje dviju zemalja u području razvoja održivog, inovativnog i otpornog turizma s naglaskom na digitalizaciju u sektoru.

Sastala se i s ministricom turizma, obrtništva i socijalnog i solidarnog gospodarstva Kraljevine Maroko Fatimom Zahrom Ammor s kojom je razgovarala o jačanju suradnje u području turizma koju su Hrvatska i Maroko započele potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju 2019. godine.

Također, sastala se i s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmetom Aqeelom Al Khateebom s kojim je razgovarala o aktivnostima koje poduzima Hrvatska u cilju podizanja kvalitete ponude te konkurentnosti, održivom turizmu i suradnji unutar UNWTO-a, navodi se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of