Uživo iz Ljubljane 13. ožujka

ZORAN PJEVA ARSENA: Predinov glazbeni naklon maestru Damiru Kukuruzoviću

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio: Filip Škatar)

(Snimio: Filip Škatar)


Online koncert "Zoran pjeva Arsena" održat će se u subotu 13. ožujka od 20 sati iz velike dvorane Cankarjevog doma u Ljubljani.

Na koncertu će biti predstavljen album "Zoran pjeva Arsena", dirljiva posveta Zorana Predina najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću kojeg je Predin osjećao ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena" rodila se ideja za album "Zoran pjeva Arsena". Predin je odabrao 12 pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način.

U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Predina, Arsenovi klasici poput "Kuća pored mora", "Moderato Canatbile", "Ni ti, ni ja", "Imenom sam tvojim zvao", "Pamtim samo sretne dane" dobile su novi stil koji će podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i sa kojim je Predin snimio zapažene albume "Tragovi u sjeti" i "Tragovi u sjeti 2".

Nažalost, Damir Kukuruzović je nedavno preminuo, a ovaj će koncert biti i Predinova glazbena posveta svom prijatelju i suradniku.

"Kad sam predložio da napravimo Arsenove bisere u gypsy swing aranžmanima, Damir je digao obrve i u tom trenutku, zabrinuo sam se što će mi odgovoriti. Onda mi je svojim zaraznim osmjehom samo kimnuo i dodao, da ako ja to čujem on će napraviti sve da se to realizira. U tom su se trenutku rodili novi originali Arsenovih najljepših balada.

Prijateljevanje i druženje s Damirom bilo je čisti užitak, pun najboljeg gypsy swinga i uvijek prisutne dobre volje. Njegovo vrhunsko sviranje, svaki put bi me ponijelo u sedmo nebo. S Damirom sam dobio još jednog brata.

Ali crna sudbina ga je odnijela, tog prokletog 12. prosinca prošle godine. Zabrana prelaska granice nije mi dozvolila da budem prisutan na sahrani, što mi je jako teško palo.

Svirajući njegovu omiljenu glazbu, poklonit ćemo se maestru Damiru Kukuruzoviću i poslati pozdrave njegovoj zvijezdi na nebu", poručuje uz skorašnji koncert Zoran Predin.

Ulaznice se mogu naći OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater