iznimno talentirana

ZOE ŠESTAN iz Pule, djevojčica s moćnim glasom, jedina iz Hrvatske nastupat će na prestižnom festivalu: Jako sam uzbuđena i jedva čekam nastup u Parizu

| Autor: Lara BAGAR
Zoe Šestan s mamom Rosanom (Snimio Duško Marušić Čiči)

Zoe Šestan s mamom Rosanom (Snimio Duško Marušić Čiči)


Zoe Šestan, iznimno talentirana mlada pjevačka nada iz Pule, nakon što je osvojila Grand Prix i još par prvih mjesta na poznatom online festivalu S.E. Aphrodite Voice International Music Competition, za dva dana u Parizu nastupa na prestižnom međunarodnom glazbenom natjecanju Viva la France. Kao jedina predstavnica iz Hrvatske, nastupiti će s pjesmom Whitney Houston "I have nothing". Zahtjevna pjesma za ovako mladu dob odabrana je jer njome može pokazati svoje glazbene performanse, a one su doista impresivne o čemu govore i brojne nagrade. A dovoljno je vidjeti njezin nastup na kojem stavom i glasom "pomete" sve oko sebe.

Sve je spremno. Pjesma je uvježbana, a osim što će predstavljati Hrvatsku, Zoe predstavlja i hrvatski, zapravo više domaći lokalni dizajn od kojeg je za nastup u svjetskoj metropoli, uz pomoć majke Rosane, odabrala ono najbolje što se nudi - haljinu je dizajnirao Uroš Raguž, tijaru Elica Iljoska, a na nogama su kultne bijele Borosane.Ilustracija

"Jako sam uzbuđena i jedva čekam da vidim kako će to ispasti", uzbuđeno je prije puta rekla mala pjevačica. Slatka je, dijete s moćnim glasom.

Interesantan je podatak da Zoe na natjecanje dolazi na poziv.

Dakle, nije prošla ciklus aplikacija, predfinala te je imala direktni ulaz kao što će imati i za Grand finale poznatog europskog pop glazbenog natjecanja "Berliner Perle" koje će se održati u studenome. Nakon toga pozvana je u Moldaviju. U međuvremenu je osvojila i Grad Prix natjecanja u Rumunjskoj koji se održavao ovih dana i na koji je također bila pozvana kao gost, ali nije mogla to odraditi ni vremenski ni financijski zbog Pariza, te kako stvari, odnosno nagrade i pozivi govore, Zoe je definitivno potreban jedan crowfounding.

Iako Zoe pjeva i svira od malih nogu, ove su nagrade na neki način i posljedica korone. Naime, Zoe je tri mjeseca imala strašnih post covid problema i s duplom upalom pluća, mononukleozom i visokom temperaturom odslušala sve radionice Music Media koji su joj omogućili da snimi prva dva videa koje je stavila na svoj youtube kanal i s kojim je mogla krenuti dalje i aplicirati na natjecanja.

"U tri po noći mi bi gledali neke vrhunske male pjevače i natjecanja na koja oni idu. Ja sam počela slati njezine snimke ne misleći da će je kao debitanta od niotkud, bez neke velike pjevačke škole i nikakvom glazbenom poviješću itko primijetiti. A ondje je "požnjela" druga, pa prva mjesta i sada Grand Prix", priča mama Rosana koja je, naravno, prati u Pariz.

Pitamo Zoe ima li tremu, kaže da je nema, a Bowie je jednom izjavio da je uvijek ima kada izađe pred publiku. Kod Zoe je publika njezin adut, pred njom ona više nije 10-godišnja djevojčica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini