Osebujna glazbenica

VEČERAS NA MONTE ZARU: Elis Lovrić izvodi "Štoriju od muziki i kamika"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Elis Lovrić, foto Tom Samotnjak

Elis Lovrić, foto Tom Samotnjak


Kantautorica Elis Lovrić predstavit će se večeras u 21.30 koncertom "Štorija od muziki i kamika" koji će se održati u parku Monte Zaro.

- Koncert "Štorija od muziki i kamika" svojim nazivom simbolično povezuje glazbu s prostorom održavanja - kamenim stubištem uz fontanu na padini parka Monte Zaro.

Ovaj povijesno vrijedan lokalitet grada koji priča priču o bogatoj pulskoj prošlosti i austrougarskoj arhitekturi pružit će jedinstvenu ambijentalnu scenografiju i izniman ugođaj ovom kulturnom događaju kojim će se prostor oživjeti i inicirati njegovo korištenje. Intencija je da održavanje ovih koncerata postane tradicionalno kulturno događanje kojim će se na dan ljetnog solsticija, u neposrednoj blizini pulske zvjezdarnice, predstavljati stvaralaštvo renomiranih regionalnih glazbenika, kaže Elis Lovrić.

Vrelo njene inspiracije i autentične interpretacije labinska je cakavica, ovjekovječena i na najnovijem glazbenom albumu "Kanat od mora" koji uz autorske skladbe donosi i pripovijedane kratke životne "štorije" kao intermezzo i dramsku pauzu između glazbenih izvedbi. Album je objavljen 21. prosinca prošle godine, na najkraći dan u godini, zimski solsticij, što je Elis potaknulo na zamisao da koncert održi na najduži dan u godini i da glazbena manifestacija postane tradicionalna. Publici će se predstaviti i njezini gosti, gajdaš i instrumentalist na tradicijskim glazbalima Stjepan Večković i violončelist Robert Schenk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater