JEDNOG LJETA U PULI

Tradicionalni koncert u ponedjeljak ispred Augustovog hrama. BRUNO, MILA, ALFI I - PRVI DAN LJETA

Koncert će se održati u ponedjeljak, 20. lipnja s početkom u 21.15 sati, a nastupit će poznati pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar te glumica i glazbenica Mila Elegović, koji će ove godine imati svojevrsno pojačanje

| Autor: Vanesa BEGIĆ
JEDNOG LJETA U PULI: Bruno Krajcar i Mila Elegović (foto: Arhiva)

JEDNOG LJETA U PULI: Bruno Krajcar i Mila Elegović (foto: Arhiva)


"Jednog ljeta u Puli" naziv je koncerta koji se tradicionalno već osmu godinu zaredom održava na Forumu, ispred Augustovog hrama kojim se u Puli dočekuje prvi dan ljeta.

Na koncertu koji će se održati u ponedjeljak, 20. lipnja s početkom u 21.15 sati i ove će godine nastupiti poznati pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar te glumica i glazbenica Mila Elegović, koji će ove godine imati svojevrsno pojačanje.

Naime, u sklopu ovog projekta nastupit će i hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer te dobitnik brojnih glazbenih nagrada Alfi Kabiljo. Kabiljo je u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri skladao glazbu za 40-ak filmova i oko stotinu televizijskih serija, autor je brojnih popularnih skladbi i šansona te je višestruki pobjednik i sudionik festivala zabavne glazbe u domovini i inozemstvu.

bnyc

S prošlogodišnjeg koncerta (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Među njegovim najpopularnijim mjuziklima je i danas "Jalta, Jalta", premijerno izveden 1971. godine.

Inače, svake godine uoči prvog dana ljeta, tandem Krajcar-Elegović predstavljaju ovaj glazbeni projekt koji je postao nezaobilazni program pulskog ljeta. Sam je program porinut 2015. godine, isprva na Kaštelu, potom ispred pulske katedrale, da bi svoje trajnije mjesto odvijanja pronašao ispred Augustovog hrama. Projekt se ostvaruje u suradnji s pokroviteljima, a to su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

Bruno Krajcar odmalena svira i pjeva, te uvelike njeguje istarsku glazbenu baštinu. Diplomirao je orgulje na Glazbenoj akademiji u Ljubljani. Svoju prvu skladbu napisao je s deset godina, kada ju je i javno izveo na koncertima pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, gdje je kasnije i radio kao profesor (1995.-1998.). Osim kao skladatelj i tekstopisac, radi i kao radijski voditelj, novinar, glazbeni urednik, glavni je urednik Hrvatskog radija - Radio Pule, zatim producent, kantautor, etnomuzikolog, multiinstrumentalist.

bnyc

S prošlogodišnjeg koncerta (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Mila Elegović završila je Akademiju dramskih umjetnosti i baletnu školu. Poznata je po mnogim ulogama, kako kazališnim tako i televizijskim, među kojima je i uloga Irene Grobnik u seriji "Bitange i princeze". Ostvarila je i brojne uloge u radio-dramama Dramskog programa Hrvatskog radija. Glumila je u serijama "Dar mar", "Stipe u gostima", "Zauvijek susjedi", "Bračne vode", "Žutokljunac", "Cimmer fraj", te u filmovima "Sonja i bik", "Pjevajte nešto ljubavno", "Garcia", "Djed i baka se rastaju", te u drugim filmovima i serijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini