"JER SVIRATI SE MORA"

TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA QUARTET 24. lipnja u zagrebačkom Aquariusu

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Tamara Obrovac (Snimio Dejan Štifanić)

Tamara Obrovac (Snimio Dejan Štifanić)


U sklopu programa "Jer svirati se mora" Tamara Obrovac Transhistria quartet 24. lipnja održat će koncert u zagrebačkom klubu Aquarius.

Autentična i osebujna Tamara Obrovac i njen Transhistria quartet u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec "svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom.

Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument."

Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja: Tamara je i flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko nagrađivana glazbenica, dobitnica osam nagrada Porin, dobitnica Zlatne Arene za glazbu u filmu "Što je muškarac bez brkova". Između ostalog, dvaput je bila nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama Europske glazbe i Nagrade publike. U plodnoj karijeri do sada je objavila 12 autorskih albuma, nastupila na više od 500 koncerata u zemlji i inozemstvu te ostvarila brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert će se realizirati uz pridržavanje svih aktualnih protuepidemijskih mjera, a natječaj "Jer svirati se mora" proveden je u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of