NAJNOVIJESINOĆ U ŠTINJANU 

PULSKI DIMENSIONS I OUTLOOK OVISE I O BORISU JOHNSONU: Tajnovitost organizatora može značiti i nastavak festivala u Puli 

| Autor: Zoran ANGELESKI

Nakon Larryja Hearda aka Mr. Fingersa, koji se na glavnu pozornicu 'Clearing' vratio nakon što je upravo na toj pozornici prije par izdanja prvi put uživo nastupio nakon 20 godina, Craig Richards, a zatim Nicolas Lutz sinoć su službeno zatvorili oproštajno osmo izdanje Dimensions festivala. Iako zasad bez službenih informacija, a s obzirom na viđeno na koncertu otvaranja prošle srijede u Areni, može se reći da je posjet bio dobar, s oko osam tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, uobičajeno najviše iz Velike Britanije. U toj su okvirnoj brojci uključeni i domaći posjetitelji.

Time, međutim, nije posve utihnula elektronička glazba sa štinjanskog poluotoka i tvrđave Punta Christo jer već prekosutra, u srijedu, u pulskoj Areni, počinje zadnje, 12. izdanje Outlook festivala. Oba su festivala britanski organizatori, što zbog neizvjesnog Brexita i financija, što zbog privatnih razloga, odlučili ne održavati više u Puli, a ostaje vidjeti hoće li i gdje biti nova festivalska lokacija idućih ljeta. Njihova tajnovitost, odnosno nepotpuna otvorenost prema javnosti, može značiti i mogućnost nastavljanja festivala u Puli, ukoliko im ove jeseni i zime budu išle na ruku političko-ekonomske okolnosti. No sudeći prema ponašanju britanskog premijera Borisa Johnsona, ta je vjerojatnost manje izgledna.

Pozornicu 'Garden' sinoć je preuzeo Gilles Peterson i Mr. Scruff sa selekcijom glazbe iz cijelog svijeta, dok su se s 'Moata' orili zvukovi moćnih Courtesya, Call Supera i Hessle Audia tria koji čine Ben UFO, Pangaea i Pearson Sound. 'The Void' je zauzeo legendarni DJ Stingray koji je u goste doveo Silviu Kastel, Paulu Temple i Solid Blakea. U 'Subdub Arenu' je došao OM Unit, Displace i ANT TC1, a u 'Ballroom' Omar i YAK. 'Jack’s corner' zatvorili su istaknuti regionalni izvođači Dr. Bebetto, Lawrence Klein, DJ RaDa, Avoi i Marina Karamarko.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam