VELIKO IME

Poznata engleska pjevačica nastupit će 25. srpnja DIDO NA ROVINJ SUMMER MUSIC FESTIVALU

| Autor: Mladen RADIĆ

Dijelove pjesme "Thank you" iskoristio je slavni Eminem u hitu "Stan" i time promovirao ovu englesku kantautoricu čija su prva dva albuma među najprodavanijima u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva, a prilično dobro prihvatila ih je i glazbena kritika

  

Dido, engleska pjevačica poznata po hitovima kao što su "Thank you", "Here with me" i "White flag" nastupit će 25. srpnja u Rovinju u sklopu Rovinj Summer Music Festivala u dvorištu stare Tvornice duhana, potvrdili su organizatori na svojim Facebook stranicama, a Rovinj se nalazi na popisu turneje na Didinim službenim stranicama.

Vrsne kritike

Sudeći po tom popisu, Dido će ovog ljeta biti vrlo aktivna i koncertirati od zapada do istoka Europe. Dijelove pjesme "Thank you" iskoristio je slavni Eminem u hitu "Stan" i time promovirao ovu englesku kantautoricu čija su prva dva albuma među najprodavanijima u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva, a prilično dobro prihvatila ih je i glazbena kritika.

Uspjeh je u početku iznenadio i ovu pjevačicu koja je prvo radila i dobro živjela od posla literarne agentice koja je promovirala pisce, no onda je, uz odobrenje šefice, uzela godinu dana predaha kako bi se posvetila glazbi. To se pokazalo kao pametna odluka. Nakon prve velike turneje izjavila je da "više nije ista osoba".

Baladičan ugođaj

Dido mnogi prepoznaju po čistom, nježnom glasu i pjesmama baladičnog ugođaja koje su je proslavile. Njen prvi album objavljen je još 1999. godine i zvao se "No Angel", a za sada zadnji dugosvirajući studijski uradak svjetlo dana ugledao je prošle godine pod nazivom "Still on my mind", tako da njena studijska kolekcija obuhvaća pet albuma.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum