NA VIŠE LOKACIJA

PETODNEVNI KONCERTNI PROGRAM: Danas počinje 12th Zagreb International Blues Festival

| Autor: Tea TIDIĆ


Danas počinje dvanaesto izdanje Zagreb International Blues festivala, koji se održava od 8. do 12. lipnja, kada će u pet festivalskih dana na tri zagrebačke lokacije nastupiti ukupno devet vrhunskih blues izvođača.

Festival počinje danas u Hard Placeu, a večer je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. U programu "Blues for You - Tribute to Buha" nastupit će sastavi Ben Dover, Sunnysiders i Bugi GeorgeV.

Lela i Joe Kaplowitz

Druge festivalske večeri, u srijedu, Klub Močvara je rezervirana za koncert na kojem će svirati Lela & Joe Kaplowitz te zagrebački kantautor Zvonimir Varga.

U četvrtak, 10. lipnja, u sportskoj dvorani osnovne škole Cvjetno naselje održat se već tradicionalna radionica "Blues in the School", namijenjena glazbenoj edukaciji mladih.

Dan kasnije, u petak, 11. lipnja, Zagreb International Blues Festival se vraća u Hard Place, gdje će svoje blues umijeće pokazati Tony Lee King, dobitnik godišnje nagrade Hrvatskih blues snaga za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni, a svoj singl prvijenac "Born to Be Free" će promovirati sastav Veni Vidi Whiskey iz Kotoribe.

U Močvari će se održati završna večer festivala, i to u subotu, 12. lipnja, kad je na programu dvostruka live promocija novih blues albuma hrvatskih bluesera.

Svoj drugi studijski album "Our Songs" će prezentirati zagrebački americana blues sastav BE HA VE, a aktualni pobjednici Croatian Blues Challengea, Bok Blues će svirati pjesme s debitantskog albuma "Memphis Insight".

Organizatori 12th Zagreb International Blues Festivala su Hrvatske blues snage, Dobri duh rock'n'rolla i Spona. Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini