ZAPAŽENA KARIJERA

Naša popularna pjevačica koja je nedavno postala majka zbog posla živi na relaciji Rabac - Zagreb FRANKA BATELIĆ: UZ SVOG ČETVEROMJESEČNOG VIKTORA UPOZNAJEM SVIJET NA NOV NAČIN

| Autor: Branko BIOČIĆ
Sada je u prvom planu maleni Viktor

Sada je u prvom planu maleni Viktor


Nađem vremena i za otići do glazbenog studija i moram reći da sam presretna što smo uspjeli snimiti nekoliko novih pjesama i sada razrađujemo planove. Smišljamo ideje za video spot za sljedeći singl. Jedva čekam da čujete, kaže Franka Batelić

Franka Batelić, naša popularna pjevačica trenutačno živi na relaciji između Zagreba i rodnog Rapca. U Zagrebu je ostvarila zapaženu glazbenu karijeru koja ju je dovela do Eurosonga, svjetla pozornica, hita godine i ostalih uspjeha na estradi. Ali u Zagrebu zajedno sa suprugom Vedranom Čorlukom gradi i novi dom za obitelj u kojem najzapaženije mjesto ima sinčić Viktor.

Franka potječe iz poznate labinsko-rabačke obitelji. Djed Mario Zustović bio je poznati labinski odvjetnik, a njegovim stopama krenule su njegove kćerke, Frankina mama Ingrid, teta Irene, a i Franka završava Pravni fakultet u Zagrebu. Glazbene gene preuzela je od prerano preminulog oca Damira, labinskog poduzetnika koji je često još od mladosti rado svirao gitaru i pjevao. Tu je ljubav i sklonost prenio na Franku koja je još kao djevojčica počela pjevati u Minikantantima. Njezin brat Nikola također je svirao gitaru i imao svoj bend. Franku smo zatekli u Zagrebu.

- Trenutno uživam u upoznavanju svijeta na skroz novi način uz svoju četveromjesečnu bebu. Na relaciji sam Zagreb-Rabac, nađem vremena i za otići do glazbenog studija i moram reći da sam presretna što smo uspjeli snimiti nekoliko novih pjesama i sada razrađujemo planove. Smišljamo ideje za video spot za sljedeći singl. Jedva čekam da čujete, kaže nam Franka odgovarajući na pitanje gdje je i što radi.

- Kako ste provodili ovo vrijeme koronakrize?

- Moji dani bi sasvim sigurno izgledali slično ovima u ovo ludo doba korone, jer s malom bebom bi ionako puno vremena provodila kod kuće i u šetnji prirodom. A kako sam većinu ovog perioda baš u Istri, toliko i je sve lakše i ljepše, uz more i obitelj.

- Kako se snalazite u novoj ulozi majke, a kako se u ulozi oca snašao Vedran?

- Ovo je jedna nova dimenzija življenja i zapravo daje smisao svakom čovjeku. I kada je najteže, najljepše je u isto vrijeme. Presretni smo i zaljubljeni u to naše malo biće.

- Tko vam pomaže oko malog Viktora?

- Svakako najviše nona Ingrid i baka Anđa. Jedna u Rapcu, a druga u Zagrebu. Imamo pokrivene sve, he he. Obožavaju ga i jedna i druga.

- Radite li što na glazbenom polju, planirate li neko novo snimanje, pjesmu , nastup?

- Jedva sam dočekala povratak u studio, ali i za vrijeme ove koronakrize uspjela sam s bratom Nikolom snimiti par obrada svojih pjesama. U tom vremenu je izašao i singl “Nedodirljivi”. Taman prije ljeta planiramo izbaciti novu, ljetnu stvar, a radi se i na novom albumu. Sve u svemu, ne stajemo s kreativom. Nastupi će nažalost još malo pričekati, dok se zbog aktualnih mjera situacija ne promijeni.

- Kako napreduje izgradnja kuće u Zagrebu? Kada je useljenje? Gdje ćete više boraviti, u Rapcu ili Zagrebu?

- Moj posao i moj život su u Zagrebu, ali svaki slobodan trenutak bježim noni na fuže, he he.

- Što za vas znači Rabac i Istra, a što Zagreb?

- Rabac ima najposebnije i centralno mjesto u mom srcu. Moje djetinjstvo, obitelj, prijatelji, more. Previše je toga tu. A Zagreb mi je s godinama postao drugi dom i mjesto gdje će sin odrastati, tako da nas čeka još puno toga sto ćemo taj grad i ja upisati u knjigu sjećanja.

- Puno ste proputovali, koja vas se destinacija, grad, država najviše dojmila i zašto?

- Najteže pitanje koje možete postaviti jednom blizancu u horoskopu (smijeh). Južna Afrika, pustinja Atacama u Čileu, Jamajka, Indija. Teško mi je izdvojiti jednu zemlju. Obožavam istraživati različite kulture, običaje, lutati nepoznatim i pričati s lokalnim stanovnicima. To je po meni čar putovanja. Svaki put se doma vratiš kao skroz nova osoba.

- Kako gledate na aktualnu situaciju u nas i u svijetu, kakav će biti život nakon ove krize s koronom, hoće li biti posljedica i na estradi?

- Sasvim sigurno da će ostaviti traga na čovječanstvo kao takvo, ali sigurna sam da ćemo iz ovoga izaći pametniji, jači, bolji. Nekako je cijela ova kriza presložila prioritete ljudima. Ja jedva čekam festivale i koncerte koje više nikada neću uzimati zdravo za gotovo.

- Koji su Vam planovi i želje?

- Plan i najveća želja za ovu godinu bila mi je održati prvi veći samostalni koncert u Zagrebu, međutim organizacija istog je trenutno zbog krize na čekanju. Ali nada još uvijek tinja i ako ne ove, onda se ova želja sigurno ostvaruje iduće godine, rekla je na kraju razgovora uvijek nasmiješena i dobro raspoložena Franka Batelić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater