NATJECANJE U OMIŠU

Najtrofejnija istarska klapa ostvarila još jedan veliki uspjeh NA KULTNOM FESTIVALU OSVOJILA SREBRO ZLATNOG SJAJA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Srebro zlatnog sjaja - muška klapa Pinguentum (Leana PALADIN)

Dokaz je to da se rad i trud, a prije svega ljubav i poštovanje prema klapskoj pjesmi itekako isplate, izjavio je voditelj klape Pinguentum Sanjin Radović

Omiški Srebrni štit u rukama je muške klape Pinguentum iz Buzeta koja je na 54. izdanju kultnog Festivala dalmatinskih klapa, najstarijeg i najvećeg klapskog natjecanja, u završnoj večeri muških klapa koja je proteklog vikenda održana na Trgu sv. Mihovila u Omišu, osvojila drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.

Pinguentini, prvi tenor Aleksandar Pavletić, drugi tenori Dragan Markežić i Mikele Presel, bariton Igor Jermaniš, basi Nenad Medica i Sandro Draščić te bariton i umjetnički voditelj klape Sanjin Radović, izveli su klapske napjeve "Kraj bunara mlada diva stala" (dalmatinska narodna obrada Duško Tambača) i "Perušće besid" (Duško Tambača, Joško Božanić).

Što reći drugo nego da je to za Pinguentine srebro zlatnog sjaja. Nakon pet godišnje pauze stati ponovo na omišku pozornicu Festivala dalmatinskih klapa i osvojiti ovako prestižno priznanje na klapskoj sceni nije mala stvar, tim više što im je zlato izmaklo za svega 0,1 bod, koliko ih dijeli od Zlatnog štita prvoplasirane klape Mriža iz Splita.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini