ODABRANI SUDIONICI

BUZETSKI PINGUENTUM jedini brani boje Istre i Kvarnera na kultnom klapskom festivalu

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Pinguentum lani obilježio 25. obljetnicu djelovanja (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Pinguentum lani obilježio 25. obljetnicu djelovanja (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Pinguentini su dobitnici 36 nagrada i priznanja, šesterostruki su pobjednici Festivala klapa Istre i Kvarnera koji se održava u Buzetu. Na omiškom festivalu klapa osvojili su osam nagrada

Muška klapa Pinguentum iz Buzeta izborila se za nastup na kultnom Festivalu dalmatinskih klapa, u završnoj večeri muških klapa koja će se 25. srpnja održati u Omišu. Najtrofejnija istarska klapa, ujedno jedina brani boje Istre i Kvarnera na 54. izdanju omiškog festivala i time nastavlja svoj pohod na festivalske nagrade.

Pinguentini su dobitnici 36 nagrada i priznanja, šesterostruki su pobjednici Festivala klapa Istre i Kvarnera koji se održava u Buzetu. S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj ovogodišnji klapski festival u Omišu održava se po drugačijim pravilima nego je to uobičajeno. U programu su samo četiri natjecateljske večeri: večer novih skladbi, večer mješovitih klapa i završnice u kategorijama ženskih i muških klapa. Klape sudionice večeri novih skladbi od ranije su poznate, dok se za sudionice ostalih večeri doznalo proteklog vikenda.

Na temelju dostavljenih video-snimki festivalski žiri odabrao je osam mješovitih, te po deset ženskih i muških klapa koje će se boriti za omiške štitove i leute.

Uz Pinguentine u završnoj večeri muških klapa natječu se još klape: Bošket iz Zagreba, Kaše iz Dubrovnika, Korda iz Lumbarde, Sebenico iz Šibenika, Mriža iz Splita, Podvorje iz Kaštel Sućurca, Krunik iz Kučine, Kožino iz istoimenog mjesta i Kumpanji iz Blata. U direkciji omiškog festivala zahvalni su svim klapama koje su se prijavile na audiciju i time iskazale vjernost najstarijem i najvećem klapskom natjecanju, a uz čestitke odabranima, iskazali su nadu kako ih epidemiološke mjere neće spriječiti da se uskoro vide na 54. izdanju Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

Na omiškom festivalu klapa osvojili su osam nagrada. U povijest su ušli kao prva klapa pobjednica omiškog superfinala te kao prva i do sada jedina istarska klapa pobjednica Festivala dalmatinskih klapa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater