VALERIO RICCHIUTO

Mladi pulski glazbenik predstavio se na Festivalu pisme i vina na Korčuli. Nagrađen je ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU

| Autor: Mladen RADIĆ
Valerio Ricchiuto tijekom nastupa i s nagradom osvojenom na Korčuli

Valerio Ricchiuto tijekom nastupa i s nagradom osvojenom na Korčuli


Mladi pulski glazbenik Valerio Ricchiuto vratio se s Korčule gdje je s velikim uspjehom nastupio na Marco Polo Festu - Festivalu pisme i vina i osvojio nagradu za najbolju interpretaciju i to za pjesmu "Opet zriju kesteni". Radi se o ljubavnoj pop baladi za koju je tekst napisao Nedo Zuban, a glazbu i aranžman Duško Rapotec Ute.

Ricchiuto je jedini glazbenik iz Istre koji je nastupio na festivalu koji se održava već 26 godina baš u gradu Korčuli u tri večeri, a zadnja je večer bila natjecateljska.

- Zadovoljan sam što sam bio na tom festivalu jer nikad nisam bio na Korčuli. Upoznao sam nove ljude, nove glazbenike i sklopio nova prijateljstva. Prošao sam cijeli otok, upoznao sam i obitelj pokojnog Olivera Dragojevića, ženu i sinove te sam bio kod njih doma. Bio sam i u konobi Bata gdje je Dragojević bio kod njegovog najboljeg prijatelja, bio sam i kod Brice, frizera, još jednog Oliverovog najboljeg prijatelja, priča Ricchiuto koji je posjetio i grob velikog pjevača.

Iako je novo lice na glazbenoj sceni, Ricchiuto je već dobro poznat slušateljima lokalnih radio valova zahvaljujući pjesmama kao što su "Svi na rivu", "Kad sam bacio ljubav" za koju je snimljen i spot, "Trebam oči tvoje" koju je snimio s klapom Motovun, kao i "Istrijanka" koju je snimio s prijateljem Gianlucom Draguzetom.

Četiri godine je pjevao u klapi Brnistra, a inače se bavi i kick boxingom, a njegov plan je i odlazak na festival Melodije Istre i Kvarnera, popularni MIK koji se održava početkom rujna u Opatiji, Rijeci i Crikvenici. Snima i nove pjesme pa će uskoro, poslije MIK-a izaći jedna pjesma, a radi se o duetu s jednim našim poznatim i iskusnim glazbenikom čije ime Valerio još neće otkrivati jer želi da ostane kao iznenađenje.

Inače, Valerio je u glazbenim vodama od malih nogu. Bio je učenik male glazbene škole OKUD Istre u Puli gdje je svirao klavir i sintisajzer. Pjevačku karijeru započinje 2016. godine u klapi Brnistra, pjevajući drugog tenora, a nešto kasnije i prvog. S klapom je postigao brojne uspjehe, a 2020. godine Valerio započinje samostalnu vokalno glazbenu karijeru. Nastupao je na prošlogodišnjem MIK-u s veselom pjesmom "Svi na Rivu", na prošlogodišnjem Čansonfest festivalu u Kastvu, s pjesmom "Kad mi bude pojti", te prošlogodišnjem festivalu Dimela Cantando s pjesmom L’autunno dentro.

Pohađao je naprednu školu pjevanja kod Jacquesa Houdeka, pod nazivom Talent Class, a nakon završetka škole, nastavio je suradnju sa Jacquesom te je on njegov vokalni mentor i profesor. U nepune dvije godine solo karijere objavio je osam pjesama u izdanju Hit Recordsa. Autor gotovo svih Valerijevih pjesama je Bruno Krajcar koji je njegov glazbeni mentor i osoba s izrazitim utjecajem u njegovoj glazbenoj karijeri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater