Ususret 30. Montrakeru

KONCERT POD ZVJEZDANIM NEBOM Tamara Obrovac u starom kamenolomu u Vrsaru

| Autor: Mladen RADIĆ
Tamara Obrovac i Uroš Rakovec dugogodišnji su suradnici (Pučko otvoreno učilište Poreč)

Ususret 30. Montrakeru, međunarodnoj studentskoj kiparskoj školi, u srijedu u 21 sat održat će se koncert u kamenolomu u Vrsaru, a nastupit će Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca. Koncert se održava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i u suradnji s Općinom Vrsar i Turističkom zajednicom općine Vrsar.

Međunarodna studentska kiparska škola Montraker pod vodstvom profesora-mentora već tri desetljeća pretvara svoje ideje u kamen. Umjetničkim djelima iz kamena daje funkciju i obogaćuje prostor Vrsara, čineći ga galerijom svrhovitih skulptura na otvorenom. U istom prostoru sirovog istarskog kamena intiman koncert pod zvjezdanim nebom održat će Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca.

Tamara Obrovac značajna je istarska umjetnica poznata po prepoznatljivom glazbenom izričaju u kojem spaja suvremeni jazz s elementima istarske tradicije – narodnom glazbom i jezikom. Gitarist Uroš Rakovec od 2002. godine član je njenog Transhistria ensemblea, u kojemu svojim klasičnim i jazz obrazovanjem te specifičnim načinom sviranja pridonosi punoći i originalnosti zvuka ansambla. Gotovo telepatski način razumijevanja među glazbenicima ansambla prenio se i na ovu inačicu dua. Koncert će se održati u duhu programa Jazz u lapidariju, koji porečko Učilište njeguje već 25 godina, te će se ova prilika iskoristiti i za snimanje promotivnog spota. Jedinstvenost ambijenta po svojoj strukturi i prostornosti usto omogućava i jednostavno poštivanje epidemioloških mjera.

Ulaznice za koncert u iznosu od 50 kuna moguće je kupiti na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč radnim danom od 9 do 14 sati uz prethodnu najavu na broj telefona 052/887–210 ili internetskom kupovinom, bez mogućnosti rezervacije, na rezervacije-poup.hr.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of