BUJE

Koncert njemačkog pijanista Niklasa Paschburga: GLAZBA INSPIRIRANA PRIRODOM

| Autor: Luka JELAVIĆ

Nakon što je nastupio u Trstu, mladi njemački pijanist Niklas Paschburg održao je koncert i u župnoj crkvi u Bujama koja nosi ime bujskog zaštitnika svetog Servula.

 

Koncert je održan u sastavu slavljenja svetog Servula, koji je i suzaštitnik Trsta, a posjetitelji su u neosvijetljenoj unutrašnjosti crkve bili usmjereni na zvučne i svjetlosne efekte, čime su još više došli do izražaja zvukovi iz prirode, koji su dio programa. Mladi njemački glazbenik izvodi glazbu u kojoj se osjeća krajolik, kombinirajući klasične i elektronske instrumente, uspijevajući se svidjeti melodijama i notama.

U njegovoj se glazbi boja i dinamika topi s nostalgičnim, slatkim, nježnim zvukom i energičnim i dirljivim progresijama. Prirodnim zvucima dodaje akustične elemente, a klasične instrumente ujedinio je s elektronskim.

Niklas Paschburg je rođen 1994. godine u Hamburgu, a u veljači prošle godine izdao je svoj prvi album "Oceanic" u kojemu je dvanaest instrumentalnih pjesama između neoklasične, ambijentalne i elektronske glazbe inspirirane prirodom. Dio tog albuma prezentirao je i na koncertu u bujskoj crkvi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater