OVAJ VIKEND U ISTRI

FALSE FLAG TOUR: Frank Get Band u Labinu i u Puli

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Frank Get Band - Tea Tidić, Frank Get i Marco Mattietti (Massimo GOINA)

U petak u Labinu i u subotu u Puli Frank Get će nastupiti sa svojim bendom, koji čine tršćanski bubnjar Marco Mattietti i pulska basistica Tea Tidić, a predstavit će novi album "False Flag"

Albumom "False Flag", tršćanski skladatelj, pjevač i multiinstrumentalist Frank Get obilježio je puna četiri desetljeća karijere – tu obljetnicu je slavio prošle godine, tako je i spomenuti album objavljen i zadnjeg dana godine - 31. prosinca 2019. godine.

Skladan u maniri blues rock americane, album je premijerno predstavljen u Trstu, početkom veljače, i to je ujedno bio početak "False Flag Tour" u sklopu koje će nastupiti u petak, 28. veljače, u Rock Caffeu u Labinu te u subotu, 29. veljače, s početkom u 22 sata u Rock baru Mimoza u Puli.

Ovo je petnaesti album u diskografskom opusu Franka Geta, koji njime nastavlja trilogiju započetu albumom "Rough Man" (2015.) te narednim "Gray Wolf" (2017.). Album "False Flag" donosi ukupno 13 pjesama i jednu bonus pjesmu, a kao i na prethodna dva albuma, i na novom albumu Frank Get kroz pjesme, ali i specifičnu kulturnu i sociološku prizmu, istražuje i analizira povijesne istine i manje znane događaje kozmopolitskog okruženja njegove rodne zemlje. Najveći dio "radnje" njegovih pjesama smješten je teritorijalno upravo u Istri, jer, iako je Tršćanin, obiteljske korijene ima i u Raši. Pjesme su pisane na engleskom jeziku, a uz Labin je vezana i jedna od pjesama na novom albumu – to je pjesma "Freedom Republic" koja govori o danima Labinske republike i pobuni rudara. To je tek jedna od povijesnih priča u zanimljivoj poetsko-glazbenoj interpretaciji Franka Geta, a tu su još "Anton the Brewer" o Antonu Dreheru, koji je upravo u Trstu prvi put pokrenuo specifični "lager" sistem proizvodnje piva, ili pak "Tramway Tales" o tršćanskom tramvaju, koji unatoč brojnim restauracijama, popravcima i silnim uloženim novcima, i dalje stoji na mjestu… Valja spomenuti da je u bonus pjesmi na albumu, "Climbin' Up This Mountain" ugostio brojne glazbenike, a to su sve redom ljudi s kojima je surađivao tijekom 40 godina karijere.

Neposredno prije novog albuma, Frank Get je objavio i knjigu "Ti raconto la mia terra", u kojoj se nalaze talijanski prijevodi pjesama sa spomenuta tri albuma kao i s albuma "To Milk A Duck" iz 2015., koji je objavio sa sastavio Ressell Brothers.

Na koncertima u Labinu i u Puli, Frank Get će sa svojim bendom, koji čine tršćanski bubnjar Marco Mattietti i pulska basistica Tea Tidić, predstaviti novi album "False Flag" kao i pjesme s prethodnih albuma, a na koncertima će moći nabaviti i album.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum